top of page

VIDEOVRÁTNIK DOORBIRD


Vaše dvere budú od teraz pod kontrolou!

Videovrátnik, ktorý Vám volá aj s obrazom na Váš smartphone alebo tablet dokonca aj keď nie ste doma. Možete sa na diaľku dorozumieť aj otvoriť dvere.

Ďalší zo zaujímavých produktov z kategórie Videovrátnik.

My sme mali na otestovanie krásnu bielu polykarbónovú verziu na povrch. Už na prvý pohľad ide o veľmi pekný dizajnový kus, hodiaci sa takmer na každý povrch (snáď okrem kovového stĺpika Vašej bráničky).

Na všetky povrchy

V ponuke sú dve verzie, na povrchovú a zapustenú montáž. Dokonca aj verzia s integrovanou schránkou. Povrchové verzie sú v úprave Polykarbonát. Tu si môžete vybrať z bielej alebo striebornej farby. Zapustené verzie sú v prevedení nerez.

Vidím aj v noci

Každá verzia je osadená HD kamerou s veľmi širokým uhlom pohľadu. Pri testovaní to bolo takmer 180°. Samozrejmosťou je nočné prisvietenie. Môžete si ho manuálne zapnúť alebo vypnúť, štandardne pracuje podľa svetelných podmienok na základe snímača umiestneného na čelnom panely.

Príjemným prekvapením je jemné modré podsvietenie tlačidla. Môžete si ho cez deň vypnúť a svietiť bude len v noci.

Môjmu oku nič neunikne

Vstavanú HD kameru môžete použiť aj pri tichom dohľade na ulicu. Pri úplnom tichu (pri teste v kancelárii) je počuť mierny šum z reproduktoru ale to vo vonkajších podmienkach nehrá úlohu. Vytvorenie fotografie je samozrejmosťou.

Keď sa pohneš viem o tebe

O bezpečnosť sa stará aj pohybový senzor (PIR). Vďaka nemu si môžete nastaviť vyvolanie poplachu (hlásenie) aj pri pohybe. Preto Vám neunikne nik kto sa len tak poneviera pred Vašim vchodom.

Porozprávame sa

Na komunikáciu slúži mikrofón z aktívnym potlačením okolitého šumu. Nie je to žiadne Hi-Fi ale na základnú komunikáciu postačujúce. Pomerne rýchla odozva je aj pri komunikácii z inej siete.

Otvorím ti dvere

Otvorenie elektrického zámku na diaľku nikdy nebolo jednoduchšie. Stačí ho pripojiť k vstavanému relé. Samozrejme ide bezpotenciálny kontakt.

Chcem zvoniť

V prípade, že potrebujete počuť „zvonček“ nie len pípnutie telefónu, DoorBird je pripravený. Stačí len použiť výstupný kontakt a už zvoní aj Váš starý domový zvonček.

Aké bude počasie?

O to sa už nemusíte starať DoorBird pracuje v rozmedzí teplôt od -20°C do +40°C. Krytie IP54 je pri tomto výrobku úplne postačujúce.

Napájanie a sieť

O napájanie celej jednotky sa postará 15V zdroj, alebo je tu možnosť napájania po PoE. Pripojenie k sieti je vo Vašej réžii môžete si vybrať LAN alebo Wifi. Pri testoch som nezbadal žiadny problém pri Wifi, samozrejme kábel je kábel.

Integrácia

Veľmi pekne pracuje s Control4 aj s Fibaro

Cena

Ani tu to nie je také Vážne ako sa na prvý pohľad javí. Ceny začínajú na 294€ bez DPH pri bielej povrchovej verzii.

Suma, sumarum...

Veľmi pekný kus za primeranú sumu. Postačujúce funkcie. Inštalácia a spárovanie z telefónom, rýchle a bez problémov. Príjemne prekvapený z obrazu a šírky záberu. Chýbal mi len priestor na menovku....


bottom of page